Terrassimööbli hoolduse ABC

Üks sagedamaid küsimusi, mis kliendid meile terrassimööblit soetades esitavad, puudutab terrassimööbli vastupidavust Eesti kliimas. Meie poolt pakutavate brändide mööbel on küll kõrge kvaliteediga ning niiskus ja tolm ei tekita üldiselt kahjustusi, kuid rõhutame alati, et õige hooldus on kauakestva terrassimööbli aluseks. Olemegi allpool kokku kogunud mõned meelespead mööbli hoolduse kohta. Lisaks tutvu ka mitmete õpetusvideotega otse meie partneritelt.

Kuidas puhastada korvmööblit?

Korvmööbel näeb ilus välja, kuid tahab ka korralikku hooldamist – sellist furnituuri tuleb üsna tihti pesta õrna seebi ning veega. Kindlasti tuleks vältida tihedat kokkupuudet erinevate kreemide, õlide, kloorivee ning soolaveega. Kui aga pidada korvmööblit basseini ääres, siis on soovitatav mööbel kord nädalas kasta üle puhta veega. Üldjuhul meie pakutavad tooted päikese käes ei pleegi, kuid et hoida mööbel värskena läbi aastate, siis on kindlasti oluline tellida kaasa (kui pole juba kaasa pandud) spetsiaalsed kattetekid.

Kuidas hooldada patju ning teisi kangaspindu?

Pehmed padjad lamamistoolidel, diivanitel ja toolidel pakuvad mugavust välitingimustes, kuid on kerged määrduma, eriti kui tegemist on valgete või heledate patjadega. Sellele on terrassimööbli brändid loomulikult mõelnud ning enamikel patjadel on katted eemaldatavad ning pesumasinas pestavad. Samuti on olemas erinevaid vahendeid, millega riidele kaitsekiht luua.

Patjadega terrassimööbli puhul ei saa aga üle ega ümber kaitsekatetest, mis kaitsevad tolmu, sodi ja mustuse eest. Muidugi on padjad ka niiskusekindlad, kuid päris märjaks saades tuleks padjakatted eemaldada ja jätta rippuma ning lasta ära kuivada põhjalikult enne uuesti kasutamist. Kuna plekke on erinevaid ning igale plekile on erinev puhastusviis ja vahend, siis märgime ära mõned meelespead terrassipatjade puhastamisel

  • ära kasuta valgendajat, kuna see võib rikkuda padjatooni
  • enne puhastamist katseta puhastusvahendit mittenähtaval padjapinnal, et veenduda vahendi toimimises
  • ära kasuta vahendit üleliigselt
  • pärast puhastamist lase padjal põhjalikult kuivada

Cane-Line QuickDry süsteem:

Cane-Line ja punane vein:

Extremis diivani puhastus:

Kuidas hooldada metall/alumiinium mööblit?

Alumiiniumist terrassimööbel on tugev ja töökindel. Selleks, et hoida alumiinium ilusana tuleb seda aeg-ajalt pesta õrna seebi ja leige veega. Kindlasti ei tohi alumiiniumi puhastamisel kasutada abrasiivseid vahendeid.

Selleks, et tagada maksimaalne kaitse UV-kiirguse eest, võiks korra aastas katta alumiiniumosad autovahaga, mis kaitseb mööblit ka soolase õhu eest mereäärsetel aladel. Soola- ning kloorivee kahjusid saab vältida aga kiire, iganädalase puhastusega. Nagu ka korvmööbli puhul, on alumiinium mööbel soovitatav katta spetsiaalse kaitsekattega ning samuti tuleb enne mööbel põhjalikult kuivatada.

Extremis metallmööbli ning värvitud mööbli hooldus:

Mida varuda?

Oleme toonud välja ka nimekirja asjadest, mis võiksid korralikuks terrassimööbli puhastuseks majapidamises käepärast olla.

  • Väike õrn hari - selleks, et igapäevaselt pühkida lehed, tolm ja muu sodi mööblilt ning patjadelt.
  • Veevoolik – Või mõni muu võimalus veega mööbli loputamiseks pärast soola või klooriga kokkupuudet.
  • Puhastusvahend – spetsiaalne vahend mööblibrändilt või mõni kergem universaalne vahend.
  • Kaitsekatted – kõige tähtsam element hooldusel, kuna hoiab ära mustuse ja sodi ning kaitseb vihma ja kuumuse eest.

Cane-Line mööblikatted:

Lisaks mõned õppevideod Vondomi spetsiaalse välimööbli puhastamiseks ja välivaiba puhastamise meetodid Vincent Sheppardilt.


Loodame, et leiate postitusest head nõu ning ka rohkem julgust panustada kvaliteetsesse disainmööblisse. Ärge kindlasti unustage terrassimööblit tellides uurida spetsiaalsete katete ning brändi poolt pakutavate puhastusvahendite kohta. Tihtipeale on pakkuda erinevaid lahendusi, mille nad on mööbli jaoks välja töötanud.

Kuigi meie partnerid kinnitavad, et mööbel peab vastu igale ilmale, siis Eesti krõbedasse talve me siiski mööblit suve ootama ei jätaks ning soovitame viia mööbel siseruumidesse.

Seniks aga soovime teile päikeselist augusti kuud.

Viimased Postitused

05/09/2023

PSI Sisustuse valgustatud mööbli lemmikud

16/08/2023

Miks valida valgustatud mööbel?

01/08/2023

Oled sa mõelnud kui praktiline on üks tumba?


Küsimuste korral saada e-mail või helista meile.

Tule meile külla