Riidenagide ABC

Tihtipeale ei saa riidenagid sisekujunduses suurt tähelepanu, kuigi nende disain saab olla igati põnev ning anda juurde rohkem kui mõni muu sisustuselement. Riidenagide praktilisuses ei kahtle keegi, eriti kui on tegemist mõne kohviku või restoraniga. Just söögikoha suudab põneva disainiga riidenagi muuta palju omanäolisemaks ning koduses keskkonnas saab nende vajalikkusest samuti üsna kiirelt aimu. Riidenagide ostmisel tuleb aga tähelepanu pöörata mitmele erinevale faktorile, et uus sisustusliige mitmeks aastateks mugavust tooks. Toome välja mõned olulised punktid, tuues näideteks PSI Sisustuse salongi poolt pakutavad riidenagilahendused.

Materjal
Riidenagisid on paljudes erinevates materjalides, sõltudes eelarvest, keskkonnast ja kasutamissagedusest. Metallist riidenagid on kindlalt tugevaimad, kuid kipuvad olema ka kallimad. Plastik on aga arvatavasti parima hinna suhtega, kuid võib alt vedada tiheda kasutamise järel. Hea kompromissi saab ehk saavutada puust nagidega, millel kipub tihti olema parim hinna ja kvaliteedi suhe.

Terasest riidenagi Kari Compar’ilt tundub olevat justkui nahast. Tehisõmblused on muljetavaldavad detailid selle disaini juures.

Nils Holger Moormann'i puidust Pin Coat näeb välja justkui dekoratsioon, kuid suudab kanda nii lambivarjuhoidla kui ka riidenagi funktsiooni.

See asümmeetriline ja ebaregulaarne riidenagi Comeback Johanson Design’ilt paneb igaüht pead pöörama, kuna hästi balansseeritud nagi näeb igati efektne välja juba kaugelt.


Ton riidenagide sari Tee on äärmiselt minimalistlik, olles piiratud nii materjali hulga kui ka väljalõigete osas. Laiuselt ei võta nagi üldse ruumi, kuid tänu pikkusele on see see väga multifunktsionaalne.

Disain
Nagu eespool mainitud, praktilised esemed ei pea ilmtingimata olema igavad. Riidenagi disain muutub eriti oluliseks, kui ruumil on juba kindel stiil, mida järgida. Mõned nagid võivad olla ka kunstlikult antiikseks tehtud, sobides hästi "vesternlikku" stiili või näiteks romantilisse vana-Inglise stiili. Samuti on võimalik värvikasse või skandinaavialikku ruumi tuua modernsust juurde väga efektsete riidenagide näol. Riidenagide stiile ongi tegelikult seinast seina, kuna tegemist on väga hõlpsalt disainitava esemega.

Elite, to be. Riidenagi La Vit on tõeline käsitöö kunstiteos. Kraabitud alumiinium annab sellele “vintage” välimuse. Inspiratsiooniloo selle kauni disaini taga leiab Elite, to be. kodulehelt.

Johanson Design Tornado on peadpööritava disainiga riidenagi, mille efekti ei suuda rikkuda ka suurem hulk mantleid ja kasukaid.

Compari Shark on ülimalt efektne ja vahva lisand näiteks lastetuppa või mõnda modernsemasse avaliku ruumi interjööri.

Üks põnevamaid ja uudsemaid lahendusi riidenagide maailmas pärineb kindlasti Plust Leaf + Flower sarjast. Nii ‘lille’ kui ‘lehe’ saab tellida koos ning paigaldada suurde lillepotti kui päris buketi. Muidugi selle erinevusega, et sinna saab ka riideid riputada.

Omadused
Riidenagi koosneb küll konksudest/nagidest, kuhu mantleid riputada, kuid selle juures võib peituda veel nii mõndagi. Mitme riidenagilahenduste juurde on võimalik lisana tellida näiteks vihmavarjuhoidja, lisa nagisid, veehoidla või võtmehoidla. Kindlasti tasub enne tellimist uurida, mida nagi võimaldada suudab.

Ton brändi riidenagi stand by 015 on universaalne mööbliese, mille puitdisain sobib pea igasse interjööri.

Nagid ei pea ilmtingimata seisma põrandal vaid võivad olla ühendatud põranda ning lae külge nagu võimaldab seda näiteks Dexo Spring riidenagi. Samuti leiab disaini juures ka pisikesed taskud võtmete ja muu kergelt kaduva jaoks.

Eesmärk
Loogiline koht oleks kodus riidenagile koridoris, täpsemalt esiukse ees, kuid tegelikult annab sellist sisustuselementi lisada ka paljudesse teistesse tubadesse. Köögi juures saab nagisse riputada köögitarbeid, tagaukse juurde aiatarbeid. Samuti sobib nagi imehästi magamistuppa, garderoobi või lastetuppa, et järgneval hommikul valmis pandud riided kiirelt haarata või riputada sinna lihtsalt kaduma kippuvad asjad.

Caimi Brevetti Stella riidenagi on väga ‘elektriline’ lisand interjööri.

Kroonlehtedest inspireeritud Ton’i Petalo on ustav sõber, millelt tänu spetsiaalsele teibile ei libise riided maha.

Plusti disainitud Lapsus on juba omaette ornament. Pildil näide, kuidas sellest riidenagist saaks ideaalne lisa vannituppa rätikuid hoidma.

Näide, kuidas Johanson Designi Noway riidenagi saab andekalt ning praktiliselt kaunistada.

Valgustus
Riidenagi ei pea alati täitma vaid üht funktsiooni ja viimasel ajal ongi erinevate tehaste kollektsioonidesse lisandunud just valgustatud nagisid, mis täidavad toas või avalikus ruumis ka lambi funktsiooni. Eriti hubase tunde tekitavad sellised riidenagid just pimedas toas. Valgustatud riidenagide puhul on kindlasti tegemist ühe pilkupüüdvaima sisustuselemendiga, mis on ka PSI Sisustus salongis paljude disainerite pilke püüdnud.

Plust Godot riidenagi on ilmselt üks värvikamaid disaine, mille juurde on võimalik tellida ka võtmepesa ning valgusallikas.

Bonaldo disaini Eos nimi pärineb Kreeka kodiujumalannalt, kes suutis võtta ka lillekuju. Imekaunis lisand kontorisse või avalikku ruumi. Saadaval ka valgustuseta.

Bonaldo Kadou on inspireeritud traditsioonilistest Jaapani vaasililledest, tähendades tõlkes ‘the art of flowers’. Kadou riidenagi on samuti võimalik tellida ka valgustuseta.

Puukujuline riidenagi Tree Bonaldo’lt, mis ei saa märkamatuks jääda valgustuseta kui ka valgustatuna.

Loodame, et see nimekiri pakkus inspiratsiooni nii elementaarse mööblieseme nagu riidenagi koju või kontorisse soetamisel. Tegemist on siiski esimese asjaga, mida külalised nii restoranides kui ka kodudes märkavad. Miks mitte sellisel juhul panustada põnevasse või klassikaliselt kaunisse disaini traditsioonilise nagi asemel. Disainilahendusi on mitmeid, mis kindlasti muudaks iga koridori, garderoobi ning avaliku ruumi märksa stiilsemaks. Nii eelpool näidatud kui ka teiste salongi poolt pakutavate riidenagide võimaluste kohta küsi lisa sisustus@psisisustus.ee.

Viimased Postitused

01/03/2024

PSI Sisustuse aiamööbli lemmikud

14/02/2024

Terrassimööbli hoolduse ABC

07/02/2024

Aiamööbli uudistooted


Küsimuste korral saada e-mail või helista meile.

Tule meile külla