Sisustusnippe loftidesse

Loftide interjöör on äärmiselt moderne ja urbanistlik ning kõige paremini iseloomustavad sellist elamut avar ruum ja industriaalsed elemendid nagu väga kõrged laed, tsementpõrandad, nähtavad tellisseinad, vanad ventilatsioonisüsteemid jt. tehaste juurde kuuluvad detailid. Loftid said esmalt populaarseks USA’s (eelkõige newyorklaste seas) ning jõudsid kiirelt ka eurooplaste lemmikute hulka. Tänaseks on Tallinnas avatud mitmeid endiseid tehase- või töötlushooneid, kust leiab erineva suuruse ja disainiga lofte. Usume, et see trend on alles algustjärgus Eestis ning mujal maailmas ja seetõttu tutvustamegi teile lofti interjööri olemust ning mööblinopped meie partneritelt, mis sellisesse ruumi suurepärastelt sobivad.

Lofti-stiil on väga julge ja konkreetne ning eelistatud loova loomuga inimeste poolt. Lisaks metallredelitele ja torustikele, mis on efektsuse eesmärgiga lofti jäetud, tungivad esile ka kroomdetailid ning modernsed mööbliesemed. Krohke päikesevalgus, mis suurtest akendest sisse pääseb ja vaheseinade puudus (v.a vannituba/tualettruum) on detailid, mis silma paistavad. Tihtipeale sobitatakse loftides modernne disainmööbel antiikpoe leidudega ning toonides hoitakse äärmiselt neutraalset joont, väheste erksate detailidega.

Üldiselt eristatakse lofti-stiili puhul kolme erinevat tüüpi – boheemlaslik, glamuurne ning industriaalne – millest ühtlasi sõltub ka mööblivalik. Materjalid jäävad kõigi kolme puhul üldjuhul industriaalseteks ehk kasutuses on kroom, tugev puit, nahk, teras ja alumiinium. Mööblivalik on loftides minimaalne, seega tasub läbi mõelda iga ese oma praktilisuse ja välimuse osas.

Lofti magamistuba iseloomustab täielik lihtsus, ilma üleliigsete detailideta ja magamisaseks sobib näiteks neutraalsetes toonides, kanga alusega madal voodi.Pildil oleme välja voodi Slope, brändilt Papadatos.

Kuna lofti ruumid pole tavaliselt ruutmeetrilt suured ja avarust lisab just toa kõrgus, siis on mõistlik ka mööblilahendusega seda teed minna. Vähese ruumi korral on kõrge laud koos pukkidega mitte ainult praktiline, vaid ka efektne. Pildil on Johanson Design’i Frankie pukid ja tugitoolid, mis oma õhukese raamistikuga on stiilne lahendus.

Pisut suurema lofti korral tuleks kindlasti kasutada võimalust disainida üks äge söögitoa osake puidust, alumiiniumist või metallist laua ning toolidega. Kui eelolevad esemed on pigem lihtsakoelised siis põnevust saab lisada aksessuaaridega. Fritz Hanseni kvaliteetne puitlaud Grand Prix on hea näide lihtsast lauast. Pilk tasub peale visata ka pildil olevatele Fritz Hanseni valgustitele, mil nimeks Caravaggio, ning muidugi brändi klassikutele - Series 7 toolidele.

Jätkates söögilaua- ja toolide teemal, ei saa me üle ega umber kõige-kõige loftilikumast söögilauatoolist – kuulus Fritz Hansen’I nahast Drop. Need on oma kujult ja disainilt äärmiselt sobilikud, kuna kõrguvad ülespoole, täpselt nagu lofti laed.

Asjade ja raamatute paigutamiseks sobib lofti terasest või alumiiniumist riiul, mis on pooleldi läbipaistev. Hea näide mahukast ja tugevast kvaliteetriiulist on läikivast metallist Caimi Socrate. Samuti saab kroomi, alumiinumi ja metalli joont edasikanda aksessuaaridel nagu seinakell, riidenagid, dekoratsioonid, valgustid jt.

Diivan on tõenäoliselt lofti kõige tähtsam ja kesksem osa, seega peaks sellele pöörama enim rõhku toa kujundamisel. Lofti diivanit kirjeldatakse tihti kui maskuliinset mööblieset, mis väljendub suuruses ja tumedates toonides. Piltidel näideteks Roche Bobois diivan Solale ning Elite to be diivan Noa.

Diivani juurde käiv kohvilaud ei pea olema ilmtingimata suur ja lai ning lofti sobibki pigem väikesemõõduline lahendus. Hea lahendus on näiteks kahest väiksest lauast koosnev komplekt, mida saab üksteise alla paigutatada. Nii hoiab vajadusel ruumi kokku ning lauad on ka kergesti ringi tõstetavad. Pildil on ülitrendika brändi Elite to be lauakomplekt Tris.

Eelpool mainitud valgustitele Fritz Hansenilt on vajab kindlasti märkimist ka Elite to Be valgusti Ekflamo, mis on vaieldamatult üks efektsemaid valgusteid, mis oleme loftidele leidnud! Mitte miski ei kirjelda lofti interjööri ning olemust paremini kui Ekflamo, mis justkui hõlmabki endas nii modernsuse, kõrgdisaini kui industriaalsuse.


Selles postituses panime suurema rõhu industriaalsele disainile, kuid oleme kindlad et kõigi eelnäidatud esemetega saab luua sümbioosi ka glamuurse ning boheemlasliku stiiliga. Loodame, et antud disainivihjed andsid lofti kujundamisel inspiratsiooni ja loodame, et saame järgmise sisustusprojekti puhul abiks olla!

Rohkema huvi korral tule meile külla aadressil Suve 2, Tallinn või kirjuta meile sisustus@mfleming.ee.

Viimased Postitused

01/03/2024

PSI Sisustuse aiamööbli lemmikud

14/02/2024

Terrassimööbli hoolduse ABC

07/02/2024

Aiamööbli uudistooted


Küsimuste korral saada e-mail või helista meile.

Tule meile külla